Sabiedrībā zināmi cilvēki uzsāk kampaņu “Ūdens nav par daudz” un aicina dzert krāna ūdeni jeb Ū vitamīnu

Publicitātes foto: Reinis Hofmanis

Lai popularizētu atbildīgu ūdens dzeršanu no krāna, kustības “Ū-vitamīns” vēstneši uzsāk kampaņu “Ūdens nav par daudz”. Turpmākās divas nedēļas ar savu pieredzi dzeramā ūdens lietošanā no krāna sociālajos tīklos dalīsies Latvijas basketbola izlases kapteinis Dairis Bertāns, žurnālisti Eva Johansone un Mārtiņš Spuris, RTU rektors Tālis Juhna, Eiropas Komisijas okeāniem un ūdeņiem veltītās misijas padomes vēstniece Brigita Dejus un RTU zinātnieki Gints Dakša, Valts Urbanovičs un Sandis Dejus.

“Latvija pasaules kontekstā ir lieliska vieta, kur varam dzīvot veselīgi un uzņemt vajadzīgos vitamīnus no dabas. Pie mums visā valsts teritorijā ir plaši un kvalitatīvi pazemes ūdens resursi, kas nodrošina tīra un droša dzeramā ūdens jeb Ū-vitamīna pieejamību ikvienam,” uzsver Latvijas Ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmumu asociācijas (LŪKA) izpilddirektors, RTU Dabaszinātņu un tehnoloģiju fakultātes Ūdens sistēmu un biotehnoloģiju institūta asociētais profesors Sandis Dejus. Taču pagaidām pastāv maldīgi aizspriedumi un dzeramo ūdeni no krāna izvēlas lietot tikai katrs otrais Latvijas iedzīvotājs. Tāpēc kampaņas “Ūdens nav par daudz” mērķis ir lauzt pastāvošos stereotipus un sekmēt atbildīgu dzeramā ūdens resursu izmantošanu.

 

Kampaņas ietvaros bērnu vērtējumam tiks nodota jaunā lācēna Ričija Rū dziesma “Ū vitamīns”, kas iedrošina bērnus ikdienā lietot vitamīnu Ū. Savukārt septembrī norisināsies semināru cikls publiskajām iestādēm un sabiedrisko ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem par atbildīgu dzeramā ūdens resursu izmantošanu un pieejamību ikvienam.

Dzeramais ūdens jeb Ū vitamīns ir viena no svarīgākajām vielām cilvēka organismā. Tas sekmē smadzeņu darbību, enerģijas vielmaiņu un sirds veselību, kā arī labvēlīgi ietekmē mūsu izskatu un pašsajūtu kopumā. Tāpēc “Ū-vitamīns” kustības vēstneši ikdienā izvēlas lietot dzeramo ūdeni no krāna un aktīvi aicina to darīt arī citus ar iedvesmojošu saukli: “Ūdens nav par daudz!”

Par “Ū vitamīna” kustību:
Mūsdienu Latvijas sabiedrībā nereti drošs un kvalitatīvs dzeramais ūdens tiek uzskatīts par pašsaprotamu. Tomēr šķietami tik vienkārši pieejamais dzeramais ūdens un dzeramā ūdens vieta kopējā ūdens ciklā ir jāapzinās un jānovērtē. “Ū-vitamīna” kustības misija ir sekmēt sabiedrības izpratni par atbildīgu dzeramā ūdens resursu izmantošanu, nekaitējot Latvijas dabas bagātībām, vienlaikus izceļot ūdenssaimniecības nozares kritiski nozīmīgo lomu kā sabiedrības un tautsaimniecības ikdienā, tā valsts drošībā. Esi atbildīgs – dzer ūdeni no krāna, saudzē vidi un savu maciņu.

Seko “Ū vitamīna” kustībai:
Uvitamins.lv     Facebook     Instagram

Publicitātes foto: Reinis Hofmanis