SIA “Smiltenes NKUP” ziedo automašīnu un humānās palīdzības kravu Ukrainai

SIA “Smiltenes NKUP” nodeva savu laiku nokalpojušo, bet joprojām pilnībā funkcionējošo Opel markas automašīnu Ukrainai, labdarības organizācijai “PAN FAMILY Charity Foundation”, lai atbalstītu cīņu pret Krievijas pilna mēra iebrukumu. Automašīna tika nogādāta uz piefrontes zonu, kur tā kalpos kā vitāli svarīgs transporta līdzeklis civiliedzīvotājiem un humānās palīdzības piegādei.

Papildus automašīnai uzņēmuma darbinieki sagādāja plašu humānās palīdzības kravu, kas tika piegādāta kopā ar automašīnu. Darbinieki ziedoja gan naudas līdzekļus, gan paši pirka nepieciešamās lietas. Par saziedoto naudu tika nopirkti vēl papildus nepieciešamie produkti un preces.

Kopumā līdz ar automašīnu uz Ukrainu “aizbrauca” kopīgi saziedotā palīdzības krava gandrīz divu tūkstošu eiro vērtībā, kas patiesībā bija pat vairāk nekā cerēts.

Krava ietver sevī nebojājošos pārtiku, higiēnas preces, apģērbu, segas un citas pirmās nepieciešamības lietas, kuras šobrīd ir tik ļoti nepieciešamas Ukrainas iedzīvotājiem aktīvās karadarbības zonā un tās tuvumā esošajā teritorijā.

“Mēs visi esam satriekti par notiekošo Ukrainā,” saka SIA “Smiltenes NKUP” valdes loceklis Aigars Vīvuliņš. “Mēs gribējām izdarīt visu iespējamo, lai palīdzētu ukraiņu tautai šajā grūtajā laikā. Automašīnas ziedošana un humānās palīdzības kravas sagatavošana bija kopīgs visu mūsu uzņēmuma darbinieku devums, kura tapšanā ikviens iesaistījās ar necerētu lielu atdevi. Jebkura palīdzība, liela vai maza, ir svarīga,” viņš saka.

“Šīs automašīnas nosūtīšanai uz Ukrainu ir praktiska vērtība, – tur tā vēl turpinās kalpot un sniegs reālu ieguldījumu, ar tās palīdzību ļaudis saņems vajadzīgās lietas, produktus, tiks pārvadāti,” – apgalvo idejas autors, ūdenssaimniecības inženieris Gints Eislers.

“Mūsu uzņēmuma ziedojums ir tikai mazs solis, bet tas ir apliecinājums tam, ka neesam vienaldzīgi pret ukraiņu tautas ciešanām,” saka uzņēmuma biroja administratore Marika Pētersone.

“Šis pasākums pilnīgi noteikti vienoja visu mūsu uzņēmuma kolektīvu, piepildot kopīgu mērķi. Mēs visi kopā piegādājām nepieciešamās lietas un preces, krāvām tās automašīnā un domājām par cilvēkiem Ukrainā, kuriem šī palīdzība ir tik ļoti nepieciešama. Tā bija patiesi aizkustinoša pieredze,” atzīst uzņēmuma projektu vadītāja Baiba Cīrule.

Automašīna ar humānās palīdzības kravu jau ir Ukrainā. SIA “Smiltenes NKUP” aicina arī citus uzņēmumus un iedzīvotājus iesaistīties palīdzības sniegšanā Ukrainai.

Par sniegto palīdzību SIA “Smiltenes NKUP” saņēma atzinības rakstu no Ukrainas labdarības organizācijas “PAN FAMILY Charity Foundation”.