Sakoptības mēnesis

Smiltenes novada Dome no 1. oktobra līdz 30. oktobrim ir izsludinājusi sakoptības mēnesi, tā laikā ugunskurā atļauts sadedzināt tikai koku, krūmu sausos un kaitēkļu bojātos zarus sava īpašuma teritorijā, protams, ievērojot ugunsdrošības pasākumus. Lapu dedzināšana ir aizliegta.

Smiltenes pilsētas teritorijā no iedzīvotājiem un uzņēmumiem tiks izvesti BEZ MAKSAS maisi ar sagrābtām lapām un citām zaļo augu daļām (dārza augu laksti, zāle, nezāles).

Izvešana jāpiesaka no šā gada 19.oktobra līdz 30.oktobrim, zvanot Evijai uz  telefona numuru 29161694 darba laikā no plkst. 9:00 – 12:00, no katras mājsaimniecības savākšanu veic ne vairāk kā vienu reizi.

Savāktās zaļo augu daļas un lapas liek savos maisos, kuri jānovieto ārpus sētas, bet ja maisos bez zāles un lapām tiks konstatēts augļu, ogu, dārzeņu, zaru un sadzīves atkritumu piemaisījums, maisi netiks izvesti.

Plānots, ka maisu izvešanas dienas  būs ceturtdienās –  22.oktobrī, 29.oktobrī, 5.novembrī, 12.novembrī, 19.novembrī, 26.novembrī.

Joprojām Smiltenes NKUP piedāvā apmēram kubikmetru lielu maisu zaļajiem atkritumiem. Un tas notiek tā – Jūs atnākat pie mums, Pils ielā 3a, samaksājiet kasē EUR 9.99  un saņemat maisu. Piepildiet ar lapām, zāli un pirmdienas rītā noliekat pie savas sētas. Piezvaniet, ka maiss pilns un mēs savāksim.

Maksa ir par maisa izmantošanu un atkritumu aizvešanu, bet maiss nepaliek Jums īpašumā!

Vēlamies, lai maiss tiek atgriezts bez bojājumiem un piepildīts tikai ar zaļajiem atkritumiem.

Vēršam Jūsu uzmanību uz to, ka zaru izvešanu piedāvājam visu gadu. Izcenojumu skatīt šeit , bet sīkāk interesēties, zvanot uz telefona numuru 29161694 Evijai.