Ūdenssaimniecības darbi 2018.gadā

Ar 2017. gada pavasari Smiltenes ielās veiksmīgi norisinās apakšzemes komunikāciju izbūves darbi, kas tiek realizēti Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta “Ūdenssaimniecības un kanalizācijas tīklu paplašināšanu Smiltenē 3. kārta” (SND-S-BU/PB/KF/1-17) ietvaros. Būvdarbu līguma izmaksu kopējā summa sastāda 1 938 097,79 eiro (bez PVN), plānots, ka būvdarbi tiks pabeigti līdz 2019. gada rudenim.

Šī projekta mērķis ir kanalizācijas tīklu pieejamības nodrošināšana iedzīvotājiem Smiltenes aglomerācijas robežās, vides piesārņojuma samazināšana un kanalizācijas tīklu kvalitātes uzlabošana.

Kopsummā ir plānots, ka 17 Smiltenes ielās tiks izbūvēti jauni kanalizācijas un ūdensvada tīkli. Līdz šim ir pabeigti darbi pie maģistrālā ūdensvada un kanalizācijas trases, kā arī māju pievadu izbūves astoņās ielās – Kalēju, Priežu, Zaķu, Lazdu, Krasta, Cērtenes ielās, Kalnamuižā un Raiņa ielas posms no Līvu/Ceriņu ielas uz Vidzemītes pusi. Pavasarī pie atbilstošiem laika apstākļiem atsāksies ielu seguma atjaunošanas un veikti labiekārtošanas darbi. Šobrīd darbi turpinās pie Līvu, Ceriņu, Ābeļu un Valmieras ielās.

SIA “Smiltenes NKUP” jau iepriekš ir informējis iedzīvotājus, ka nekustamo īpašumu īpašniekiem, kur notiek būvdarbi, nepieciešams pieprasīt Tehniskos noteikumus ūdensvada un/vai kanalizācijas ierīkošanai, lai varētu savu īpašumu pieslēgt centralizētai ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmai. Tehniskos noteikumus var pieprasīt ierodoties personīgi SIA “Smiltenes NKUP”, Pils ielā 3a, Smiltenē vai aizpildot elektroniski iesniegumu https://smiltenesnkup.lv/?page_id=140.

SIA “Smiltenes NKUP” pārstāvji regulāri veiks kontroli par pieslēgšanos centralizētajiem kanalizācijas tīkliem un ūdensvadiem gan projekta ietvaros izbūvētajās ielās, gan arī visā pilsētā, atbilstoši izsniegtajiem tehniskajiem noteikumiem. Informējam, ka, veicot kontroles, ir jau atklāti vairāki nelegālie pieslēgumi!

Brīdinām!!! Par patvaļīgu pieslēgšanos pie pakalpojuma sniedzēja inženierkomunikācijām, tiks piemērots naudas sods atbilstoši MK noteikumiem Nr. 174 “Noteikumi par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojuma sniegšanu un lietošanu”.

SIA “Smiltenes NKUP” aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un iecietīgiem, kas saistīti ar neērtībām, kas radušies ar būvdarbu sākšanos Smiltenes pilsētas ielās.