Atklāta daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Daugavas ielā 7a, Smiltenē

     2018. gada 27. decembrī simboliski, “pārgriežot lenti”, tika svinīgi atklāta daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Daugavas ielā 7a, Smiltenē. Projektēšanas un būvniecības process ilga nepilnus divus gadus, un 2018. gada 17. decembrī ēka tika nodota ekspluatācijā.

     Smiltenes novads un novada uzņēmumi turpina attīstīties, investējot uzņēmējdarbības paplašināšanā, veidojot vairāk darbavietu, gan novada iedzīvotājiem, gan piesaistot apkārtējo novadu iedzīvotājus. Tādēļ, lai spētu nodrošināt novada uzņēmumu speciālistiem dzīvesvietas un aizvien vairāk cilvēku par savām mājām sauktu Smiltenes novadu, jāveicina dzīvojamā fonda paplašināšana.

     Tieši šī iemesla dēļ 2015. gadā Smiltenes novada dome savā īpašumā iegādājās nepabeigtu daudzdzīvokļu māju Daugavas ielā 7a, Smiltenē un 2016. gadā šīs ēkas īpašuma tiesības tika nodotas kapitālsabiedrībai SIA “Smiltenes NKUP”, lai īstenotu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas būvniecības projektu.

     Kopējās daudzdzīvokļu ēkas būvniecības izmaksas sastāda 1 219 900 eiro.
Ieguldīto līdzekļu sadalījums:
1) 200 000 eiro līdzfinansējums ir saņemts no Valsts budžeta;
2) 172 000 eiro līdzfinansējums ir saņemts no Smiltenes novada domes budžeta;
3) 847 900 eiro (tajā skaitā, uz ēkas ekspluatācijā nodošanas brīdi, iemaksātais PVN valstij) ir apmaksājis SIA “Smiltenes NKUP”, no kā 650 000 eiro ir SIA “Smiltenes NKUP” aizņēmums uz 20 gadiem AS ”SEB banka”.

     Ar daudzdzīvokļu mājas būvniecību ir izdevies sakārtot Smiltenē vēl par vienu teritoriju vairāk un nest Smiltenes vārdu plašākai sabiedrībai, kā arī radīt jaunas 24 dzīvesvietas – 8 vienistabas dzīvokļus 29,6-31,5 m2, 8 divistabu dzīvokļus 45,6-46,2 m2 un 8 trīsistabu dzīvokļus 56,6-60,4 m2. Divistabu un trīsistabu dzīvokļiem ir izbūvēti balkoni, savukārt vienistabas dzīvokļiem izbūvēti “franču” tipa balkoni. Katrā dzīvoklī ir virtuves iekārta ar iebūvētu apgaismojumu, nerūsējošā tērauda izlietni ar jaucējkrānu, elektronisko plīti, cepeškrāsni un tvaika nosūcēju. Ir paredzēta vieta ledusskapim. Sanitārajos mezglos uzstādīts skapītis ar izlietni un jaucējkrānu, klozetpods, dušas kabīne vai vanna, dvieļu žāvētājs ar karstā ūdens cirkulāciju, kā arī paredzēta vieta veļas mašīnai.

     Pagrabstāvā katram dzīvoklim ir paredzēta atsevišķa slēdzama palīgtelpa, siltummezgls un palīgtelpa sētniekam uzkopšanas inventāra novietošanai.

     Labiekārtota ir arī ēkas pieguļošā teritorija, paredzot vietu katram dzīvoklim pa vienai autostāvietai, bērnu laukumu, soliņus ar atkritumu urnu, velo statīvus, apstādījumus un pazemes tipa konteinerus, kā arī ap ēku ir uzstādīta videonovērošana.

     Pateicamies visai komandai – būvdarbu vadītājiem, būvuzraugiem, projektētājiem un SIA “Smiltenes NKUP” komandai, kas ir strādājuši pie šī projekta realizācijas, lai rezultāts būtu tieši tāds, kā tas ir šobrīd.

     Plašāka informācija – par īres tiesību piešķiršanu, noteikumiem, prasībām un plānotajām īres cenām tiks publicēta SIA “Smiltenes NKUP” mājaslapā www.smiltenesnkup.lv. Lūdzam sekot līdzi informācijai!

[robo-gallery id=”2897″]