Ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšana Smiltenē.

 

Aizvadītie vasaras mēneši aktīvi izmantoti, lai realizētu projektu par apakšzemes komunikāciju izbūvi – ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšanu Smiltenē.

Astoņās ielās (Kalēju iela, Priežu iela, Zaķu iela, Lazdu iela, Krasta iela, Cērtenes iela, Kalnamuiža, kā arī Raiņa ielas posmā no Līvu/Ceriņu ielas uz Vidzemītes pusi) ir pabeigti darbi pie maģistrālā ūdensvada un kanalizācijas trases, kā arī māju pievadu izbūves. Pavasarī pie atbilstošiem laika apstākļiem atsāksies ielu segumu atjaunošana un veikti labiekārtošanas darbi.

Darba komisija ir pārbaudījusi būvnieka SIA “WOLTEC” veikto apakšzemes komunikāciju izbūves darbus minētajās ielas un izvērtējusi, ka darbi veikti atbilstoši izstrādātajam būvprojektam un pasūtītāju prasībām. Kā arī ir saņemti pozitīvi institūciju atzinumi par cauruļvadu un pievadu hidrauliskām pārbaudēm, TV inspekcijas, un ir veikta ūdensvada dezinfekcija, lai iedzīvotāji varētu pievienot savus īpašumus centralizētajiem ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem.

SIA “Smiltenes NKUP” jau iepriekš ir, informējis iedzīvotājus, ka nekustamo īpašumu īpašniekiem, kur notiek būvdarbi, nepieciešams pieprasīt Tehniskos noteikumus ūdensvada un/vai kanalizācijas ierīkošanai, lai varētu savu īpašumu pieslēgt centralizētai ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmai. Tehniskos noteikumus var pieprasīt ierodoties personīgi SIA “Smiltenes NKUP”, Pils ielā 3a, Smiltenē vai aizpildot elektroniski iesniegumu http://smiltenesnkup.lv/?page_id=169&form_id=18.

Liela daļa šo ielu iedzīvotāji ir jau paspējuši pieprasīt un saņēmuši šos Tehniskos noteikumus. Kā jau minēts Tehniskajos noteikumos, aicinām iedzīvotājus izbūvēt atlikušo posmu no projekta ietvaros izbūvētajiem ūdensvada un/vai kanalizācijas māju atzariem, kas ir pie nekustamo īpašumu robežas, līdz mājai. Lai ar SIA “Smiltenes NKUP” varētu noslēgt līgumu par ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu.

Informējam, ka apakšzemes komunikāciju izbūves darbi atbilstoši laikapstākļiem tupināsies Raiņa ielā, Ābeļu ielā un tiks uzsākti Valmieras ielā.

Minētie apakšzemes komunikāciju izbūves darbi tiek realizēti Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projektā “Ūdenssaimniecības un kanalizācijas tīklu paplašināšana Smiltenē 3. kārta” (SND-S-BU/PB/KF/1-17) ietvaros. Būvdarbu līgumu izmaksu kopējā summa bez pievienotās vērtības nodokļa sastāda 1 938097,79 EUR, un plānots, ka būvdarbi tiks pabeigti līdz 2019. gada rudenim.

SIA “Smiltenes NKUP” aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un iecietīgiem, kas saistīti ar neērtībām, kas radušies ar būvdarbiem sākšanos Smiltenes pilsētas ielās.