Par kapsētu saistošajiem noteikumiem un līguma slēgšanu

2017.gada 29.novembra domes sēdē deputāti apstiprināja Smiltenes novada domes saistošos noteikumus Nr. 18/17 „Smiltenes novada pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi”. Iepriekš Smiltenes novada pašvaldībā nav bijuši saistošie noteikumi, kas regulētu pašvaldības kapsētu darbību un uzturēšanu. To mērķis noteikt novadā esošo kapsētu darbību un uzturēšanu. Saistošie noteikumi noteiks Smiltenes novada pašvaldības kapsētu (Smiltenes Meža kapi, Smiltenes pilsētas kapsēta, Vecā luterāņu kapsēta, Ebreju kapi, arī Palsmanes kapsētas) iekšējās kārtības noteikumus, kapavietu piešķiršanas, kopšanas un uzturēšanas kārtību, apbedīšanas kārtību, kapličas izmantošanas kārtību, kapavietu kopēju un amatnieku profesionālo darbību kapsētās, kā arī  kārtību, kādā tiek aktēta nekopta kapavieta, atbildību par saistošo noteikumu neievērošanu, kapavietas uzturēšanas līguma paraugu un Administratīvo atbildību par noteikumu pārkāpšanu. Iepriekšminētajā domes sēdē apstiprināja arī maksu par kapsētās sniegtajiem pakalpojumiem. Tos var lasīt šeit.

Saistošie noteikumi ir saistoši gan kapsētu apsaimniekotājam (Smiltenē – Smiltenes NKUP), gan arī jebkurai fiziskai un juridiskai personai, kurai ir noslēgts kapavietas uzturēšanas līgums ar kapsētu apsaimniekotāju, kā arī personām, kas sniedz amatnieka pakalpojumu sniegšanu kapsētā.

Saistošie noteikumi stājās spēkā nākamā dienā, pēc publicēšanas Smiltenes Novada Vēstīs, tātad 17.februārī. Kapavietas uzturētājam ne vēlāk kā piecu gadu laikā ir pienākums noslēgt kapavietas uzturēšanas līgumu ar kapsētas apsaimniekotāju. Ar Līgumu Jūs variet iepazīties šeit.

Plānots tuvākajā laikā kapsētās veikt digitālos uzmērījumus, kapu kopiņu uzskaiti, reģistrēšanu un fotofiksēšanu un izveidot datu bāzi kā arī pie kapsētas uzstādīt stendu ar kapu izvietojuma plānu. Tāpēc lūdzam tos piederīgos, kam ir apbedījumi jau ir  Smiltenes kapsētās šobrīd nesteigties ar līguma slēgšanu, kamēr neesam digitalizējuši kapus. Par to mēs paziņosim mūsu mājas lapā un Smiltenes novada Vēstīs.