Ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšana Smiltenē 3. kārta.

 

 

 

 

2015. gada sākumā SIA “Smiltenes NKUP” sniedza informāciju Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (turpmāk – VARAM) par nepieciešamajiem ieguldījumiem jaunu kanalizācijas tīklu un ar to saistās infrastruktūras izbūvei.

  1. gada sākumā saņēmām atbildi no VARAM, ka Smiltenes aglomerāciju plāno iekļaut specifiskā atlases mērķa 5.3.1. “Attīstīt un uzlabot ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas pakalpojumu kvalitāti un nodrošināt pieslēgšanās iespējas” (turpmāk – SAM 5.3.1.) ietvaros atbalstāmo aglomerācijas sarakstā un maksimālais pieejamais Kohēzijas fonda finansējums SAM 5.3.1. ietvaros ir 1 238 788 eiro.

Šī projekta mērķis ir attīstīt Smiltenes notekūdeņu aglomerācijas teritorijā sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sistēmu, paplašinot centralizēto notekūdeņu sistēmu, kur nav izbūvēti centrālie notekūdeņu savākšanas tīkli, tādējādi palielinot mājsaimniecību pievienošanās īpatsvaru centralizētajai kanalizācijai, nodrošinot kvalitatīvu dzīves vidi un samazinot vides piesārņojumu. Galvenās darbības ir Kanalizācijas tīklu paplašināšana, lai pievienotu ēkas, kurām nav bijusi iespējama pievienoties centralizētai sadzīves notekūdeņu savākšanas sistēmai. Projekta īstenošanas laikā no 2017. līdz 2021. gadam (ieskaitot) centralizētai sadzīves notekūdeņu savākšanas sistēmai papildus tiks pievienoti Smiltenes notekūdeņu aglomerācijā dzīvojoši 430 iedzīvotāji.

  1. gada 28. decembrī SIA “Smiltenes NKUP” izsludināja iepirkumu projektam “Ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšana Smiltenē 3. Kārta, projektēšana un autoruzraudzība” par uzvarēju tika atzīta un līguma noslēgšanas tiesības tiek piešķirtas SIA “Firma L4”, kura veiks projektēšanas un autoruzraudzības darbus 17 Smiltenes aglomerācijas ielās – Raiņa iela, Kalēju iela, Ceriņu iela, Līvu iela, Drandu iela, Līkā iela, Cēsu iela, Priežu iela, Lazdu iela, Zaķu iela, Mazā Jaunā iela, Augstā iela, Cērtenes iela, Valmieras iela, Ābeļu iela, Krasta iela, Līgo iela/Kalnamuiža, kur paredzēti kanalizācijas un ūdensvadu ārējie inženiertīklu būvdarbi.
  2. gada 13. oktobrī SIA “Smiltenes NKUP” noslēdz līgumu ar Centrālo finanšu un līguma aģentūru (turpmāk – CFLA) par finansējuma piešķiršanu, kas ir 910 440,00 eiro. Šīs finansējums attiecas uz SAM 5.3.1.

Smiltenes novada domes izsludinātajos iepirkumos par būvdarbiem: “Ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšana Smiltenē, 3. kārta” uzvarēju tika atzīts un līguma noslēgšanas tiesības tiek piešķirtas SIA “Woltec”, par kopējo summu 1 938 097,79 eiro (bez PVN), kas sastāv no:

  1. Ūdensapgādes tīklu paplašināšanas Smiltenē, 3. Kārta – 728 237,99 eiro (bez PVN);
  2. Kanalizācijas tīklu paplašināšana Smiltenē, 3. Kārta – 1 209 859,80 eiro (bez PVN),

savukārt par būvdarbu būvuzraudzību “Ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšanu Smiltenē, 3.kārta”, uzvarētāju tika atzīts, un līguma noslēgšanas tiesības tika piešķirtas SIA “Būvuzraugi LV” par kopējo summu 29920,00 eiro (bez PVN).

Ar SIA “Woltec” līgums tika parakstīts 2017. gada 30. novembrī, un plānotais būvdarbu izpildes laiks ir 24 kalendārie mēneši, kuru laikā tiks izbūvēti jauni kanalizācijas un ūdensvada tīkli, kā arī izbūvētas 6 gb. jaunas kanalizācijas sūkņu stacijas.